На пищна церемония връчиха наградите „Човек на XXI век“

07:51, 22 юни 17 25 1332 Шрифт:
Автор: Златина Петкова

На пищна церемония в столицата за петнадесети пореден път бяха раздадени международните награди „Човек на XXI век“.

Наградата се дава като оценка за целогодишната работа, постиженията и усилията за адаптация на бизнеса, администрацията и обществото към европейските стандарти. В номинациите участват региони и области в България, кметове, производители на промишлени и селскостопански стоки, фирми от туристическия бранш, хотелиери и инвестиционни компании.“ – обясниха Адриана Цанева и Олга Ускова- организатори на програмата „Произведено в България“.

 

Снимка: Topnovini.bg

Номинираните се съревноваваха в осем категории: „Производство“, „синя икономика“, „Производство и услуги“, „Авангардно и креативно мислене“, „Изкуство“, „Арт креативен предприемач“ и „Публична администрация“.

Сред наградените се отличиха президентът на Европейският съвет по борба и вицепрезидент на Световната федерация по борба Цено Ценов, архитект Вили Комитова, световноизвестният художник Павел Митков, собственикът на керамична фабрика Мирково- Димитър Геров, както и кметовете на Велинград, Земен  и Банско.

Снимка: Topnovini.bg

Предприемачът на 21 век за годината –Димитър Геров с много вълнение разказа за дългия и труден път до наградата и обеща, че в рамките на следващата година ще увеличи заплатите на своите служители с 50%, за да докаже, че процъфтяващ бизнес може да има и  у нас. Вяра, която Геров иска да предаде и на 4-годишния си внук, който един ден ще продължи по стъпките му.

Останалите, получили престижните отличия  също споделиха своите формули за успех, както и качествата, които трябва да притежава дадена личност, за да се нарече тя човек на 21 век. Те бяха категорични, че постигнатото дължат на своя труд, постоянство, на умението си да спазват правилата и на огромната любов към работата си.

Човекът на новото време, според тях следва да е в крак с технологии, да е амбициозен, решителен, смел, да отстоява себе си, да се стреми да остави нещо на поколенията след себе си, да търси и открива нови възможности по цял свет, но никога да не забравя,че преди всичко е българин.

Снимка: Topnovini.bg

На награждаването присъстваха редица официални лица, сред които президентът Петър Стоянов, Западно и Средноевропейски митрополит Анатолии, заместник-омбудсманът Диана Ковачева, депутати от 44-то Народното народно събрание, хора от бизнеса, науката и изкуството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама