Честваме Деня на бащата 

10:39, 18 юни 17 25 745 Шрифт:
Автор: Антоан Николов

Децата следват примера на своите родители. Примерът за подражание на момчетата са техните бащи, които нагледно показват какво поведение трябва да имат бъдещите мъже. Когато децата пораснат, те следват именно тези примери, а не съветите на бащите. Затова, всички татковци, имаме много кратко време, само няколко години, да покажем на децата нашия свят, за да растат в техния, да им разкажем за нашите мечти и ги насърчим са следват техните. 

Денят на бащата е празник, на който се чества бащинството и родителските грижи на мъжете, точно както на Деня на майката се чества майчинството. Обикновено на този ден се правят подаръци на бащите и семейството празнува заедно през деня.  

Татковците имат привилегията да празнуват ролята на родител няколко пъти в годината. В някои страни Денят на бащата се отбелязва и 26 декември, когато е празникът на Свети Йосиф, но в повечето страни (над 50 в цял свят) той се празнува през третата неделя от месец юни.

Затова в цялата страна днес ще се чества международният Ден на бащата. Целта на Деня е да постави фокус върху ползите от активното участие на бащите (и важните за детето мъже) в живота на децата за създаване на семейна среда без насилие и за пълноценно развитие на детето.

В Деня на бащата в София, Асоциация "Родители" ви кани на събитието "Да бъдеш баща е…". От 10.00 до 14.00 ч. пред Народния театър "Иван Вазов" родителите ще имат възможност да довършат изречението "Да бъдеш Баща е…" и да бъдат снимани от професионален фотограф за Национална кампания "Да бъдеш Баща".

Фондация "Лале" и Столична община, със съдействието на Столична дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" и Столична дирекция "Аварийна помощ и превенция" ви канят заедно да отбележим Денят на Бащата от 10.30 до 13.00 ч. на пл. "Свети Александър Невски". В пространството между ул. "11 август" и ул. "Дунав" всички деца и техните родители ще могат да разгледат паркираните пожарна кола, авариен автомобил, термокамера и да си поговорят с пожарникарите и спасителите. СДВР Столична полиция се включва с полицейски автомобил, джип и мотори.

Националният етнографски музей ще се включи в кампанията "Да бъдеш баща" със свободен вход за всички деца и техните придружители в Деня на бащата.

Татковци, дядовци, учители и други роднини и близки на децата ще могат заедно да опитат тъкане на килим на вертикален стан. Практикуването на традиционни български занаяти, без значение дали им слагаме етикети "мъжки" и "женски", е един забавен и приятен начин за засилване на връзката между родител и дете.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама