Доналд Тръмп призна, че е разследван за възпрепятстване на правосъдието

05:02, 17 юни 17 / Свят 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американският президент Доналд Тръмп призна, че срещу него се води разследване за възпрепятстване на правосъдието, оплаквайки се за пореден път, че е жертва на безпрецедентен "лов на вещици", предаде БГНЕС.

"Разследван съм за уволнението на директора на ФБР от мъжа, който ми каза да уволня директора на ФБР! Лов на вещици", написа Тръмп в "Туитър" днес.

Не стана ясно обаче дали президентът базира туита си на лична информация, или на медийните репортажи тази седмица, които издадоха, че специалният прокурор Робър Мълър е започнал щателно разследване дали Тръмп е възпрепятствал правосъдието като е уволнил директора на ФБР Джеймс Коми.

БГНЕС припомня, че само преди броени дни вестник "Вашингтон поуст" първи съобщи, че Мълър, който разглежда делото за евентуална руска намеса в президентските изборите в САЩ 2016, е започнал разследване и относно предполагаемото възпрепятстване на правосъдието, извършено от Тръмп. Тогава източниците на изданието издадоха още, че освен за възпрепятстване на правосъдието Мълър разследва Тръмп и за вероятни финансови злоупотреби, извършени от сътрудниците му. Публикацията на медията предизвикаха яростна вълна от "туитове" от страна на държавния глава, в които той постоянно подчертаваше, че това е "лов на вещици", базиран на "фалшиви предпоставки" за възможно тайно споразумение между него и Русия. Освен това президентът не спря да изразява недоволството си към "нечестното" разследване и да задава въпроса защо Хилари Клинтън не е обект на същото осъдително отношение като него. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама