Eдно на всеки пет деца в развитите страни се намира в относителна бедност

08:07, 15 юни 17 / Свят 25 802 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Eдно на всеки пет деца в развитите страни се намира в относителна бедност, гласи последният доклад на УНИЦЕФ, който бе публикуван в четвъртък. Според информацията САЩ и Нова Зеландия са демонстрирали едни от най-лошите резултати по отношение на грижите си към благосъстоянието на младите, като в Нова Зеландия е отчетен и най-големият процент на младежи с нестабилно психическо здраве и суицидни наклонности. Това предаде БГНЕС.

Статистическите данни сочат, че средно 13% от децата в тези страни нямат достъп до защита и богата на нутриенти, качествена храна. В САЩ и Великобритания този процент от децата достига дори 20 на сто.

„По-високият доход не означава автоматично по-добри условия за децата и в някои страни дори задълбочава неравенството”, коментира данните Сара Кук, директор на изследователския център „УНИЦЕФ Иносенти”, който провежда проучването.

Оценката на 41-те страни е направена въз основа на фактори като достъп до образование, ментално здраве, злоупотреба с алкохол, икономически облаги и заобикаляща среда. Както обикновено България се намира в дъното на класацията, като след нея се нарежда само Чили.

Норвегия, Германия и Дания са пък съответно страните, които оформят най-положителните показатели по отношение на благосъстоянието на децата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама