Нигериец си направил наркоферма в Слънчев бряг

07:28, 14 юни 17 25 440 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нигерийски гражданин е превърнал обитаваната от него стая в Слънчев бряг в помещение за производство на наркотик, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Наркофермата е открита на 30 май от служители на Районно управление – Несебър, които извършили полицейска проверка в стаята на африканеца, намираща се в общежитие „Парк“ в курортния комплекс. 35-годишният нигериец Б. Г. е временно пребиваващ в България и е работил като „викач“ в заведение в Слънчев бряг.

При извършеното претърсване в стаята е открито специално пригодено помещение, в което имало саксии с марихуана. Намерени и иззети са две контейнерчета от разтворими таблетки, едното от които съдържащо шест полиетиленови пликчета със суха зелена тревна маса -канабис, а в другото – пет хартиени свивки с бяло прахообразно вещество - метамфетамин.

Нигериецът е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Миналата седмица е арестуван и друг африканец с дрога в Слънчев бряг. 26-годишният ганаец У. Н. е задържан, след като е продал марихуана на 20-годишен израелски турист в района на хотел „Кубан“. Афроамериканецът също работел като „викач“ на заведение на централната алея в курорта. Възможно е да се е снабдявал с наркотика от нигерийския си приятел.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама