Гърция веднага ще покани в Атина новият македонски дипломат №1

22:56, 31 май 17 / Свят 25 562 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Гръцкият министър на външните работи Никос Коцияс съобщи, че веднага ще покани в Атина новият македонски министър на външните работи Никола Димитров.

Тази вечер Димитров и новият македонски кабинет начело с премиера Зоран Заев трябва да бъде избран от парламента. "На няколко пъти съм говорил със Зоран Заев. След като бъде избрано новото правителство ще покана моя колега Димитров в Атина за да намерим начини за подобрим сътрудничеството, но и да решим старите проблеми в демократичен дух и с консенсус....Ние искаме да изкараме нашият съсед от затвора, в който сам влезе и да разбере, че част от европейската култура е и културата на консенсус и компромис, както във вътрешната политика, така и със съседите", каза Коцияс по време на пресконференцията със своя хърватски колега. Той веднага повтори познатите си позиции по отношение на спора за името на Република Македония между властите в Скопие и Атина.

"Ние искаме да има стабилност в тази държава и както често казвам на английски, тя е дар от боговете, но те не избраха добър кум", повтори старото си послание гръцкият дипломат №1.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама