Детска градина, младежки дом и парк ще строят във „Владиславово“

20:12, 31 май 17 25 802 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нова детска градина, пенсионерски клуб, младежки дом и парк ще се изграждат в трети микрорайон на варненския квартал „Владислав Варненчик“. Това предвижда предварителният проект за Подробен устройствен план – План за регулация и застрояване, който премина обществено обсъждане.

На срещата присъстваха кметът на района Николай Костадинов, главният архитект на Варна Виктор Бузев, екипът от архитекти, разработили плана. Основните въпроси, които поставиха пред тях живеещите в микрорайона, бяха свързани основно със застрояването, възможностите за увеличаване на паркоместата и запазване на зелените площи, височината на застрояване, предвиждане на отводнителна система, нови игрища, нови трафопостове.

Проектантите подчертаха, че зелените площи ще се запазят до 40% при допустим минимум от 15%. Предвижда се до 26 метра застрояване на жилищни сгради със задължително условие, урегулираните имоти да включват и паркоместа за всеки построен апартамент, което ще запази баланса и съществуващите паркинги. Предвидените по плана паркоместа се увеличават почти 100%, което е направено на база изчисления за прираста на населението и предвиденото застрояване в микрорайона
„Надявам се в проектна фаза, преди влизането в сила на плана за преструктуриране на ІІI микрорайон, с него да се запознаят всички наши съкварталци, да изразят своето мнение и да отправят възражения, ако има такива и докато е време, за да не се повторят пропуските от близкото минало с друг наш микрорайон”, каза кметът Николай Костадинов, като допълни, че предстои обявяването на плана в „Държавен вестник“. Гражданите могат да отправят своите въпроси, свързани с плана, към арх. Георги Даскалов, ръководител на проекта, на тел. 088241568.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама