Раздадоха в сливенските училища информационни материали за вредата от тютюневия дим

18:45, 31 май 17 25 516 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По повод Световния ден без тютюн - 31 май, Община Сливен, Регионална здравна инспекция, Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център организират информационна кампания.

По всички училища са раздадени информационни материали за вредата от тютюневия дим.  Брошурите, по проект "Моето здраве - моята отговорност", информират за заплахата  от пасивното тютюнопушене. Повечето от пушачите знаят, че пушенето вреди на здравето им, но много от тях не знаят, че когато пушат в присъствието на други лица, те увреждат освен собственото си, и тяхното здраве. Макар, че рискът при непушачите е по-малък от този при пушачите, в резултат на пасивното пушене могат да настъпят редица болестни нарушения, включително рак, сърдечни заболявания, мозъчен инсулт, астма и др.

В рамките на Националната програма за ограничаване на тютюнопушенето, Регионална здравна инспекция – Сливен обявява Отворени врати за активни и пасивни пушачи, които  могат безплатно да изследват съдържанието на въглероден монооксид (СОppm) и карбоксихемоглобин в издишан въздух. Замерването е от 10,00 -12,30 часа и от 13,00-15,00 часа в залата на Инспекцията. В 15,30 часа измерване ще се прави и пред сградата на Община Сливен.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама