Наркодилър е закопчан край Поморие, други двама – в Айтос

17:55, 31 май 17 25 694 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Трима наркодилъри са задържани при три акции вчера, съобщиха от ОДМВР-Бургас.

Единият от тях е закопчан по пътя за Поморие. Първоначално обаче мъжът не е спрял на стоп-палка и е продължил движението си. Той е управлявал „БМВ 328”. Констатирано е, че това е криминално проявеният Г. Д.,на  30 години от Поморие /неправоспособен водач/, който при спирането на автомобила, изхвърлил на седалка в колата топче с канабис.

Г.Д. е тестван за употреба на наркотични вещества, като апаратът отчел положителна проба за наличие на кокаин, амфетамин, метамфетамин и канабис. Водачът отказал да даде кръв за химичен анализ. В дома му, разположен на поморийската улица „Добри Чинтулов” е извършено претърсване, като са намерени и иззети множество саксии, засадени с канабисови растения и глави от съцветия с марихуана, подготвени за сушене. Общото количество на намерената марихуана е с тегло около 200 гр.

Г. Д. е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Другата акция е осъществена на айтоската улица „Гарова”, в близост до дом № 14. Служители от Районно управление - Айтос извършили проверка на „Фолксваген Голф”, управляван от 26-годишния А. Х. от Айтос, като намерили и иззели топче с марихуана с тегло 3,67 грама и зелена тревна маса в насипно състояние /марихуана/ с тегло 0,54 гр.  А. Х. е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Малко по-късно полицейските служители извършили претърсване в дома на 23-годишния М. Х. от Айтос, като намерили и иззели електронна везна, еднолитров стъклен буркан, съдържащ суха зелена тревна маса /марихуана/ и плик със суха зелена тревна маса /марихуана - всичко с общо тегло около 100 гр./.

М.Х. също е задържан за срок от 24 часа. Предстои материалите по образуваното досъдебно производство да бъдат докладвани в Бургаска окръжна прокуратура.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама