КЕВР стартира процедурата по разглеждане на постъпилите предложения за цени на електро и топлоенергията

17:11, 31 май 17 25 507 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С провеждането на закрито заседание, КЕВР стартира законовата процедура за утвърждаване на цени в сектор „Електроенергетика“ и „Топлоенергетика“ през новия регулаторен период, започващ от 1 юли 2017 г. Това съобщи БГНЕС.

Обсъдени бяха доклади на работните групи по постъпилите заявления на енергийните дружества за цени на електрическата енергия, на топлинната енергия и на цени за високоефективна електрическа енергия, произвеждана по комбиниран начин от топлофикационните дружества, чийто основен енергоизточник е природния газ.

Докладите, приети на днешното закрито заседание, са публикувани днес на интернет страницата на КЕВР.

В съответствие с изискванията на Закона за енергетиката и на Правилника за дейността на КЕВР и на нейната администрация, на 6 юни 2017 г. Комисията ще проведе открити заседания по докладите на работните групи относно постъпилите заявления за цени. Впоследствие регулаторът ще проведе и обществени обсъждания по проектите за решения за цени, в които за участие ще бъдат поканени всички заинтересовани страни.

Окончателното решение на КЕВР по заявленията на енергийните дружества за утвърждаване от 1 юли 2017 г. на цени в сектор „Електроенергетика“ и „Топлоенергетика“ през новия едногодишен регулаторен период ще бъде прието на закрито заседание на регулатора на 30 юни 2017 г. и ще бъде публично обявено.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама