Димитров преодоля Робредо в три сета

17:03, 31 май 17 / Спорт 25 582 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Григор Димитров изравни най-доброто си постижение на Откритото първенство на Франция и се класира за третия кръг, след като победи испанския ветеран Томи Робредо с 6-3, 5-4, 7-5 в мач от втория кръг на надпреварата. Това съобщи БГНЕС.

Преди малко повече от месец първата ракета на България загуби от Робредо на турнира в Маракеш, но днес Григор бе изключително уверен и стабилен и не остави никакви съмнения в превъзходството си. Димитров бе много солиден на собствен сервис през целия двубой, като даде една-единствена възможност за пробив на съперника си, коятоя отрази. От своя страна хасковлията успя да постигне по един пробив в трите сета, включително в решаващия 11-ти гейм на третата част, за да стигне до крайния успех при първия си мачбол след 2 часа и 13 минути игра.

По този начин Димитров стигна до третия кръг на Ролан Гарос за втори път в кариерата си, а там ще срещне 20-ия в схемата испанец Пабло Кареньо Буста или квалификанта от Япония Таро Даниел. Следващата среща на българина ще бъде в петък.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама