Отличиха изявените ученици и отличниците от Сливенска област

16:55, 31 май 17 25 741 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Залата на Областна администрация Сливен се изпълни с млади хора - випускници от област Сливен, които завършват гимназиален етап на образование с общ успех Отличен 6.00, както и изявени ученици от областта, завоювали призови места в национални олимпиади, конкурси и състезания през изминаващата учебна година.

По традиция тържествената церемония се организира в навечерието на Международния ден на детето от Областна администрация Сливен в сътрудничество с Регионалното управление на образованието – Сливен.

Официални гости на церемонията бяха Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий, кметът на община Твърдица Атанас Атанасов, заместник-кметовете на община Сливен Пепа Чиликова и на община Нова Загора Ивайло Енев, началникът на Регионалното управление на образованието д-р Бисерка Михалева и старши инспектор Христо Спасов – отдел „Мониторинг и контрол – Южен“ в Държавната агенция за закрила на детето.

Тържеството откри областният управител Чавдар Божурски. В приветствието си той каза, че изпитва гордост от отличните учебни успехи и високи постижения в различни научни направления на випускниците от областта. „Продължавайте да творите, да трупате знания и умения, за да се превърнете в можещи професионалисти и мислещи граждани. Но където и да Ви отведе Вашият път в живота, винаги носете в сърцата си своята родина и език. Вярвам, че ще продължите да бъдете отворени към новостите, към знанията, ще се усъвършенствате и ще работите за напредъка на България.“, каза той.

 

 

„Радвайте се с ония, които се радват – това е заповед, която има неотслабваща сила“, каза в приветствието си Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Иоаникий. „Това тържество не може да не възвиси нашия дух, виждайки тоя отлични ученици, които са дали своя плод. Вие сте бъдещето и надеждата на нацията и затова ние изживяваме с Вас духовни трепети,“ каза още митрополитът и допълни: „Всеки има своите дадености, но те трябва да се развиват, за да дадат своя плод. Делото Ви ще е велико и незабравимо, само ако е за благото на другите. В област Сливен има много извисени хора, млади, знаещи и можещи, които утре ще дадат своя духовен принос за Република България“, завърши митрополитът.

Наградени бяха 42-ма пълни отличници от цялата област Сливен и 7 зрелостници, завоювали първи места от национални олимпиади и конкурси.

Поздрав към присъстващите отправиха ученици от НУ „Васил Левски“ – гр. Сливен.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама