Правителството оттегля доклада за състоянието на отбраната

19:50, 30 май 17 / Политика 25 853 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На редовното си заседание правителството ще разгледа проект за решение за оттегляне на доклада за състоянието на отбраната и въоръжените сили на Република България през 2016 г., одобрен с решение на МС от 2017 г., предаде БГНЕС.

Ще бъде обсъден и проект за изменение на Закона за отбраната и въоръжените сили. Очаква се и да бъдат приети промени в наредбата за условията и реда за осъществяване на дейностите, свързани с оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия и контрола над тях.

Дневният ред на заседанието предвижда и да бъде възложено на министъра за българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 да сключи договор за учредяване на безвъзмездно право на ползване в полза на държавата за нуждите на министерството за българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018. Министрите ще обсъдят и проект на решение за изменение и допълнение на решение №965 на МС от 2016 г. за приемане на план за подготовката на българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г.

Министрите ще гласуват и смяна на областните управители на Добрич и Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама