Общинският съвет в Плевен гласува схема за нова площадка за фитнес на открито

18:36, 30 май 17 25 887 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нова площадка за фитнес на открито ще бъде изградена в Плевен , в кварталната градинка на ул. "Христо Ясенов". Решението беше взето на днешната сесия на местния общински съвет, а предложението беше внесено от  Международната академия за детско-юношески туризъм и краеведство /МАДЮТК – България/, чийто председател в Плевен е н Линка Михова. 

Академията  работи по проекта „Да променим 10 населени места в България“, по който са избрани 10 градове, между които и Плевен. Идеята  е да бъдат обновени десет места в градовете, за  да ги превърне в предпочитано място от младите хора.  Изграждането на площадката включва облагородяване на терена, поставяне на сертифицирани уреди за стрийт фитнес и елементи на градския дизайн. 

Досега в Плевен са изградени две спортни  площадки за фитнес на открито. Първата е в Девети квартал срещу стадион "Белите орли", а  на скоро бе открита и нова -в парк „Десети декември“ /до училище "Христо Смирненски"/ . Спортното съоръжение бе изградено изцяло с дарителски средства, в това число и от дарителската кауза на "Плевен Маратон 2016" и НПО "Рицари без броня", които си главните инициатори на спортния проект.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама