Подсъдимият за радикален ислям Ахмед Муса пак на съд в Пловдив  

07:00, 30 май 17 25 483 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Апелативният съд в Пловдив при първото разглеждане на делото наложи по повдигнатите обвинения спрямо подсъдимия Ахмед Муса Ахмед общо наказание две години лишаване от свобода.  С по-ранна присъда на Пазарджишкия окръжен съд Ахмед Муса Ахмед бе признат за виновен за разпространение на антидемократична идеология, насаждане на омраза и участие в нерегистрирана организация. Муса бе осъден на една година лишаване от свобода при първоначален строг режим и глоба в размер на 5000 лева.

Абдуллах Салих и Саид Мутлу, които бяха с условни присъди по същото дело, бяха освободени от наказателна отговорност. Апелативните съдии в Пловдив им присъдиха глоби съответно по 3000 и 4000 лв.

С отменителното решение на ВКС делото беше върнато за ново разглеждане в тези части.

В първото заседание по делото съдът назначи съдебно-техническа, както и комплексна тюркологична, арабистка и теологическа експертиза. Към настоящия момент не са посочени вещи лица, които да бъдат включени в състава на експертизата от съответните университети и БАН.

По изрично заявление на подсъдимия Муса, че не желае да се яви в съдебно заседание, тъй като присъствието му не е задължително, същият няма да бъде приведен от затвора в Пазарджик.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама