Депутат шампион даде старт на кампанията „Спорт срещу агресия”

12:13, 27 май 17 / Общество 25 249 Шрифт:
Topnovini

С тренировка на открито във Варна народният представител от ГЕРБ Владимир Вълев, който е трикратен европейски и трикратен световен шампион по кикбокс, стартира кампанията „Спорт срещу агресия”. Инициативата се реализира в партньорство с организацията БИС (Благотворителност и спорт), която подкрепи идеята спортът да се популяризира като начин за преодоляване на агресията в обществото ни.
Край Паметника на българо-съветската дружба, където по традиция БИС провеждат тренировките си, множество варненци заявиха своята съпричастност към каузата.
„Благодаря за подкрепата на всички позитивни млади хора от БИС, които се включиха в кампанията. Те са прекрасно доказателство, че масовият спорт е източник на здраве и енергия, независимо от възрастта или начина на живот”, коментира Владимир Вълев.
„Като хора, които се вълнуват от случващото се около нас, не можем да останем безразлични към зачестилите прояви на насилие. Особено тревожни са случаите на агресия сред децата. Убедени сме, че спортът има важна роля за ограничаването на агресивните прояви”, категоричен бе треньорът от БИС Николай Добруджански.

Снимка: Пресцентър ГЕРБ

Владимир Вълев заяви амбицията си кампанията да се разгърне, като обхване и училищата. „През лятото планираме тренировки на открито и на плажа, а след като започне новата учебна година имаме готовност да организираме подобни спортни събития с участието на ученици. Вярвам, че учителите и родителите ще откликнат позитивно на идеята”, каза шампионът.
Той сподели намерението си да покани големи имена в българския спорт, за да се включат в кампанията. „Смятам, че за учениците би било вдъхновяващо успешни спортисти да тренират заедно с тях в един час по физическо например. Сред състезателите има много хора с големи сърца, които съм сигурен, че ще подкрепят каузата. Така ще привлечем вниманието на децата към необходимостта да бъдат физически активни, но не и агресивни, да не стоят само пред компютрите или телефоните си, а да се поизпотят чрез спорт и игра”, обясни Владимир Вълев.
В днешната тренировка той се включи заедно със съпругата си и с 5-годишния си син, облечени с тениски с посланието на кампанията - „Спорт срещу агресия”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама