Бойко Борисов: Толкова много правим да повишим раждаемостта, а всеки ден отгледани деца загиват на пътя

10:07, 27 май 17 / Общество 25 178 Шрифт:
Topnovini

Премиерът Бойко Борисов свика днес съвместно извънредно заседание в Министерски съвет, на което ще бъдат разгледани две основни теми – войната по пътищата и качеството на храните, предаде БГНЕС.

В съвместното заседание участват министрите на земеделието и храните, на вътрешните работи, на транспорта, на регионалното развитие и благоустройството, главният секретар на МВР, финансовият министър, вицепремиерът Томислав Дончев, шефът на Агенцията по храните.

Първата тема е войната по пътищата и пътнотранспортните произшествия. „Не може да говорим за демография и в същото време всеки ден по две-три жертви да се дават”, започна Борисов изказването си в началото на съвещанието.

Пред представителите на различните институции Борисов постави няколко акцента, върху които трябва да се съсредоточат усилията. „Тук ме интересува първо какво може да направим по линия на регионалното министерство – мантинели, кръгови, „легнали полицаи”, промяна в инфраструктурата… Всеки човешки живот, не само че ни е важен, но в същото време правим толкова много да се повиши раждаемостта, а толкова много отгледани деца загиват”, каза Борисов и добави, че няма да се пести за камери и контрол. Той възложи на КАТ и полицията да осъществяват денонощен контрол, особено и със старта на летния сезон по морето.

Втората тема е качеството на храните, съобщи Борисов. Според него е недопустимо и обидно за едни в Европа храните да са с едно качество, а за Източна Европа - с друго качество и то по-лошо, което уврежда здравето.

„Някои ще кажат чети етикета, само че хората не са много научени да четат етикетите, и се подвеждат по рекламите. Даваме толкова пари за здравеопазване, но сме все на първите места по инфаркт, инсулт… Всеки доктор ще ви каже, че една от най-големите опасности за здравето на човека е именно това, което се яде и се пие”, заяви Борисов.

Той се обърна към министрите и зам.-министрите, че след днешното съвещание всеки един трябва да знае какво да се направи по основните въпроси – война по пътищата и качество на храните.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама