В Пловдив награждават ученици със стипендии за космически лагер

07:00, 27 май 17 / Общество 25 230 Шрифт:
Topnovini

Конкурсът се провежда извън редовната годишна програма за набиране на участници, в рамките на новосформираното сътрудничество между Община Пловдив и Център за творческо обучение в областта на образованието. Стипендията покрива разходите по престоя, храненето и пътуването на децата (без допълнителни дневни пари).  За стипендиите могат да кандидатстват ученици на възраст между 9 и 15 години от Община Пловдив, които добре владеят английски език, тъй като обучението ще се осъществява само на английски. Желаещите за участие трябва да напишат авторско есе или видео есе на една от следните теми:  Аз пътувам през "тунел" на времето, Моята Земя след 300 години или Роботите - моите приятели.

Обемът на творбите за конкурса не трябва да надхвърля 500 думи или 5 минути, а кандидатурите се приемат онлайн преди изтичането на крайния срок - 00.00 ч. на 7 юни 2017 г. Резултатите ще бъдат обявени седмица по-късно - на 15 юни 2017 г. Отличените стипендианти ще участват в Space Camp Turkey от 6 до 12 август 2017 г. Желаещите могат да кандидатстват за стипендия на сайта на Space Camp Turkey в България - spacecamp.cct.bg

Space Camp Turkey e учебно-тренировъчен лагер, създаден през 2000 година по модел на NASA в гр. Измир, Турция.  Лятната програма на Space Camp Turkey развива познанията на децата в науките астрономия, физика, математика, технологии, биология и други науки. Космическият център дава възможност на участниците да преминат през реална подготовка за мисия в космоса. Част от заниманията им включват работа с астронавтски костюми, пребиваване в изкуствена безтегловна среда, използване на тренажори за астронавти и на совалката Discovery, отглеждат растения в безпочвена среда и други.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама