Валентин Радев: Рано е да се говори за съкращения в МВР (ВИДЕО)

16:09, 26 май 17 / Общество 25 377 Шрифт:
Topnovini

Вътрешният министър Валентин Радев и синдикатите в системата на МВР се договориха за създаването на функционален модел с цел оптимизация на работата на вътрешното ведомство, предаде  БГНЕС.

Министър Радев проведе опознавателна среща с представители на синдикалните организации във ведомството.

„Това беше първата опознавателна среща с представителите на седемте синдиката. На нея присъстваха още началникът на кабинета и заместник-министър Балабанов, който ще отговаря за синдикатите и за Съвета за синдикално сътрудничество“, каза министър Радев.

Той е запознал синдикатите с приоритетите на ръководеното от него министерство. На първо място това е борбата с битовата престъпност, а на второ – войната по пътищата.

Вътрешният министър е чул много разумни бележки от своите колеги.

„Първото нещо, за което се договорихме, е да се изпълни един функционален модел с външен поглед. Той ще бъде възможен на външни експерти и към тях ще бъде прибавен един вътрешен. Те ще бъдат сравнени. Целта е да се подобри работата на това мегаминистерство, обрасло през годините с много служби, някои от които с дублиращи се функции“, обяви Радев.

На въпрос какво означава функционален модел и означава ли това, че ще се стигне до съкращения, вътрешният министър отговори: „Вие веднага се хващате за съкращенията. Функционален модел означава да се види структурата на министерството. През годините към него има много добавени структури. Например 112, КАТ, регистрации и др. Като се направи този функционален модел ще се види най-малкото дали има дублиране на дейности. Не може да имаш обществени поръчки в една мегадирекция и обществени поръчки в една нова дирекция, която е временно създадена с някаква цел. Всичко ще бъде поправено с диалог“.

Радев обясни, че става дума за подобрения и все още не става дума за никакви съкращения. „Все още не знам какво ще излезе от този функционален модел и какво ще бъде преструктурирано“, каза вътрешният министър, но не изключи да има сливания и разделяния на дирекции в МВР.

Той изрази желание да работи в диалог със синдикатите, така както го е правил в министерството на отбраната, където беше заместник-министър. „Надявам се, че само с тяхна помощ, с открит диалог да вървим напред“, добави Радев.

Вътрешният министър е бил впечатлен да научи, че някои от синдикалните организации съдят МВР – нещо нечувано за системата на отбраната. „Сигурно те имат своите основания да го направят. Смятам, че не трябва да се стига до такива крайности и трябва да работим заедно“, каза още той.

[[{"fid":"86509","view_mode":"video_standart","fields":{"format":"video_standart","field_video_description[und][0][value]":""},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"video_standart","field_video_description[und][0][value]":""}},"attributes":{"alt":"Валентин Радев: Рано е да се говори за съкращения в МВР","height":526,"width":1000,"class":"media-element file-video-standart","data-delta":"1"},"link_text":null}]]

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама