Полицията отново на крак заради ЦСКА и Левски

15:57, 26 май 17 / Крими 25 333 Шрифт:
Topnovini
Срещата в неделя между отборите на ЦСКА и Левски отново ще вдигне столичните полицаи. Преди, по време и след провеждане на спортната среща, която ще се състои на 28 май, неделя, от 18.30 часа на Национален стадион ”Васил Левски”, полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града, съобщават от СДВР.
 
От сборните пунктове на феновете на двата отбора са зададени препоръчителни маршрути, по които ще бъдат съпроводени от полицейски екипи до стадиона. Целта е двете агитки да не се засичат по време на движението. 
 
На изградени контролно-пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач. Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми, и чадъри/. Предприети са стриктни мерки за недопускане на хора, които имат наложена съдебна  забрана за посещение на спортни събития. Малолетни ще бъдат допускани на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена онлайн или взета от касите на стадиона.
Ангажимент по охраната на спортната среща имат частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. При дейността си те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост. 
 
За да бъде избегнато струпване, зрителите могат да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона, което е планирано за 16.30 часа. 
 
В процеса на организация на спортното събитие, от съображения за сигурност и за обезпечаване на обществения ред е взето решение при равен резултат да бъде забавено изтеглянето на  агитката на гостуващия отбор, в случая ПФК „Левски“. При победа на един от отборите, на стадиона ще бъдат забавени привържениците на победилия отбор до оттеглянето на противниковите фенове.
 
От СДВР припомнят, че забранените за носене вещи и предмети са: огнестрелно оръжие; пиротехнически изделия; ножове; палки; боксове; бутилки, в това число парфюми; чадъри. Малолетни ще бъдат допускани на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена онлайн или взета от касите на стадиона.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама