Депутат осигури летен лагер на дете с увреждания

15:27, 26 май 17 / Общество 25 234 Шрифт:
Topnovini

Народният представител от ГЕРБ Нели Петрова подаде ръка на дете с увреждания, като осигури необходимите му средства за летния лагер, организиран от Дневния център „Св. Йоан Златоуст” във Варна. И тази година варненският депутат подкрепи инициативата, като помогна в нея да се включат всички възпитаници на социалния център.
Общо 30 деца и техните придружители ще отпътуват в понеделник на летен лагер в Елена, където им предстоят много спортни прояви и забави сред природата. „Ще посетим и културно-историческите забележителности, както и дневния център в Елена. Летният ни лагер е първото от 25-те събития, които планираме до кулминацията през ноември, когато ще отбележим своя 25-годишен юбилей, разказа Марияна Христова, директор на Дневен център за деца и младежи с умствена изостаналост „Св. Йоан Златоуст” във Варна.

Социалната институция е първата в страната, създадена с цел превенция на изоставянето на деца.„Във връзка с предстоящия празник предвиждаме редица срещи с колеги и прояви с участието на децата и младежите, за които се грижим. Част от планираните мероприятия е и кръгла маса, посветена на необходимостта от седмична грижа за хората с ментални увреждания”, анонсира Марияна Христова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама