СГС оправда Алексей Петров за пране на пари

18:40, 25 май 17 / Крими 25 185 Шрифт:
Topnovini

Софийски градски съд оправда Алексей Петров, предаде БГНЕС.

Алексей Петров беше обвинен за помагачество за присвояване на сумата от 1.3 млн. лв. По делото бяха призовани и 17 души - свидетели и вещи лица.

По делото бяха обвинени общо три лица. Става дума Явор Джиджев и Теодор Дечев, които са собственици на фирми. Според обвинението те са извършители, а Алексей Петров е бил помагач при длъжностно присвояване в големи размери. Бившата барета също така беше обвинен и в пране на пари.

През 2006 г. голям американски инвеститор решава да придобие компании в кабелния бизнес. Той се обръща към Алексей Петров, когото наемат като посредник. Чуждестранният инвеститор е изключително доволен от работата на Петров и няма никакви претенции към него. Плаща и съответното възнаграждение за извършените посреднически услуги, което не оспорва.

Обвинението твърди, че тези пари са присвоени, защото Петров не бил свършил работата. В хода на делото се установи точно обратното. Алексей Петров е извършил много повече неща, отколкото е посочено в договорите. Нито едно от дружествата не се е оплакало от некоректност, напротив те са доволни от печалбите, които са получили в резултат на работата си бившата барета.

Въз основа на всичко това съдът установи, че няма никакви нарушения на Търговския закон и Алексей Петров беше оправдан.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама