Представят в Европа инициативата на Община и бизнес за нови детски площадки в Добрич

13:43, 25 май 17 / Общество 25 277 Шрифт:
Topnovini

Община Добрич ще представи своята иновативна практика „Заедно да сбъднем мечтите на децата“ в Съвета на Европа в Страсбург, съобщиха от общинската администрация.

Община Добрич получава признанието за ангажимента на кмета и неговият екип в партньорство с местния бизнес за изграждане на детски и спортни площадки в кварталите. Трите  площадки са вече факт и радват малчуганите на Добрич. Те се намират в квартал „Балик“ и улица „Хан Тервел“, в района на „Рилски блокове“. Община Добрич има амбицията да продължи да облагородява кварталите и да създава устойчива градска среда, в която деца и възрастни да се радват на комфорт и уют.  

Практиката бе отличена на второ място в първото издание на Програмата за добри практики в местното самоуправление в България 2016/2017. В тематичната област „Социални иновации и партньорства“ бе номинирана и друга практика на Община Добрич – „Национална кампания „Зрънце живот”, в подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми“. Двете практики се реализираха заедно със социално-отговорния бизнес в лицето на Есетере ЕООД, Клас олио ООД и Добруджански хляб АД.

В Програмата на Фондацията за реформа в местното самоуправление са участвали  29 практики от 19 общини и 1 районна администрация.  Тя е разработена от Центъра за експертиза на реформата в местното самоуправление към Съвета на Европа. В България тя се реализира от Фондация за Реформа в местното самоуправление с подкрепата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Националното сдружение на общините в Република България. До този момент Програмата е изпълнявана успешно в редица европейски страни, в т.ч. Армения, Гърция, Молдова, Румъния, Сърбия, Украйна, Унгария, Швейцария.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама