Дариха книги на читалищната библиотека в село Хан Аспарухово

15:07, 24 май 17 / Общество 25 212 Шрифт:
Topnovini

За трета поредна година, младежите от ГЕРБ в Стара Загора събират книги, с които обогатяват фондовете на читалищните библиотеки в общината. Близо 350 заглавия допринесоха за книжното разнообразие в читалнята на Народно читалище „Искра – 1921“ в старозагорското село Хан Аспарухово. Дарението бе направено на 24 май, Ден на българската просвета и култура и славянската писменост, който съвпада и с празника на населеното място.
„Дари книга, дай нов шанс на старата библиотека“ е инициатива, която с удоволствие реализираме не само с повод.

Кампанията е в ход от 2014 година и не спира“, уточни Радостин Танев, народен представител от ГЕРБ и областен координатор на младежката структура на партията. „Тази година, в нашата идея се включиха и зам.-кметът на Стара Загора Иванка 
Сотирова, председателят на Общинския съвет Таньо Брайков и общинският съветник Динко Михайлов. Благодарим, че ни помогнаха и по този начин зарадвахме читателите в село Хан Аспарухово по повод двойния празник“, допълни Танев.

Заглавия от българската и световната класика като „Време разделно“ на Антон Дончев, „Доктор Живаго“ на Борис Пастернак, „Червено и черно“ на Стендал, „На изток от рая“ на Джон Стайнбек, колекцията от „Енциклопедия България“ са само част от новите попълнения в библиотеката в селото.
Младежите са убедени, че книгите не са загубили своето място в сърцето на българина, въпреки че електронните им варианти са по-удобни в забързаното ежедневие, особено на младите хора. Кампанията продължава, като вече има заявка от няколко читалища в общината, които очакват да получат дарение на книги, уточниха от МГЕРБ.

Представителите на една от най-големите младежки политически структури в страната бяха гости на част от празничните прояви в Хан Аспарухово по повод 24 май, като получиха поздрав за дарението от кмета на селото Петър Петров и от секретаря на кметството Славея Велева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама