Поморийци отбелязаха 24 май на площад „Св. св. Кирил и Методий“

14:54, 24 май 17 / Общество 25 274 Шрифт:
Topnovini

В Поморие 24 май беше тържествено отбелязан на площад „Св. св. Кирил и Методий“. Честването започна с пъстро шествие, в което се включиха представители на различните учебни заведения на територията на общината. И тази година стройните редици от ученици и учители вдигнаха високо знамената на своите училища и извървяха заедно пътя от началото на главната пешеходна улица до площада.

Поморийският кмет Иван Алексиев лично поздрави всички за празника и отправи своите благодарности към съвременните духовни творци: „Днес ние отдаваме почит и към труда на днешните апостоли. Поклон пред усилията, които полагате, за да бъдат децата ни можещи, знаещи и добри хора. Желая ви здраве, сили и много търпение по пътя на знанието, по който неуморно ни водите“.

В последвалия празничен концерт на външната сцена на НЧ „Просвета 1888“ участие взеха: Детски фолклорен танцов ансамбъл „Раковина“ с ръководител Владимир Данаилов и корепетитор Георги Дойчев, танцьорите от ТК „Блясък“ с треньор Веселин Тодоров и Мажоретният състав при НЧ „Просвета 1888“ с хореограф Жулиета Малчева. На сцената ще се представят и талантливите певци Анелия и Кристиян Налбантови от Центъра за подкрепа и личностно развитие Общински детски комплекс – Поморие с ръководител Анета Данаилова, децата от ДГ „Веселушко“ и ДГ „Детелина“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама