Община Пловдив получи високо отличие за иновации в образованието

15:42, 23 май 17 / Общество 25 202 Шрифт:
Topnovini

Призът беше връчен на заместник-кмета Стефан Стоянов по време на официална церемония, която се организира от Фондация за реформа в местното самоуправление в рамките на първото издание на Програмата за добри практики в местното самоуправление в България.  „За нас в Община Пловдив образованието е сред основните приоритети в управлението. От началото на тази година работим по тригодишна програма, която въвежда пакет от реформи, обхващащи цялата система от предучилищното до висшето образование“, заяви Стефан Стоянов. По думите му дигитализацията на учебния процес и въвеждането на платформата на Google  за образование е важна крачка към модернизация на българското образование и към интеграция на децата към училищната институция.

Програмата за добри практики в местното самоуправление се организира с подкрепата на МРРБ и Съвета на Европа в Страсбург. Тя е разработена от Центъра за експертиза на реформата в местното самоуправление в няколко страни и цели да изгради мрежа за обмяна на опит между общините във връзка с въвеждане, разработване и реализация на иновативни практики в общинското управление.

Община Пловдив реализира редица успешни политики в системата на местното образование, като въвеждането на „Монтесори педагогика“ в детските градини, осигури подкрепа на програмата за иновативни училища,  оказва техническа помощ на учебния процес и на бакалавърската програма за „Софтуерно инженерство“. Въвеждането на съвременни технологии ще улесни работата на учителите и ще направи учебния процес по-интересен, но и ще помогне на учениците да усвоят набор от умения на 21 век.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама