Слънчев бряг – под данъчна лупа заради абитуриентите

13:09, 23 май 17 / Общество 25 243 Шрифт:
Topnovini

Заведенията и местата за нощувки, свързани с провеждане на абитуриентски балове на територията на област Бургас и най-вече в курорта Слънчев бряг, ще бъдат проверени от НАП-Бургас с цел деклариране и извеждане на светло на реалните обороти. От териториалната дирекция на приходната агенция в морския град изрично уточняват, че контролните действия по никакъв начин няма да попречат на празничната атмосфера и провеждането на абитуриентските балове.

Проверките всъщност вече са започнали с проследяване на документацията по организацията на баловете. Във фокуса на НАП са сключените договори с транспортните фирми, с ресторантьорите, туроператорите и хотелите за нощувки. Изискана е и информация за броя на лицата, начините на плащане, както и документите за окончателните разплащания. По време на самите балове ще бъде проследявана информацията, която дистанционно се подава към НАП от фискалните устройства, а впоследствие ще бъде извършен анализ и съпоставка с предварителните параметри, посочени в счетоводните документи. В случаите на несъответствия ще бъдат извършвани проверки с последващи ревизионни действия. 

С оглед настъпващия активен летен туристически сезон се засилва и контролът по черноморските обекти, свързан и със спазване на осигурителното законодателство. От НАП Бургас напомнят, че касовите бележки трябва да съдържат определени задължителни реквизити, един от които е графичен знак с картата и логото на България. Данъчните съветват още когато заплащаме услуга на туроператор чрез дебитна или кредитна карта, да изискваме фискален бон от касовия апарат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама