Горските стражари към СИДП съставиха 15 акта и задържаха автомобил

09:26, 23 май 17 / Крими 25 781 Шрифт:
Topnovini

15 акта и 15 констативни протокола са съставили през изминалата седмица горските стражари към Североизточно държавно предприятия. В периода от 15 до 22 май те са извършили 442 проверки. Инспектирани са 182 обекта за добив на дървесина, 210 превозни средства, 48 физически лица и др.

Автомобил и 1,9 куб. м незаконно добити дърва за огрев са задържани от служителите на ДЛС „Балчик”. За установените нарушения те са съставили два акта. 
За незаконната сеч на общо 2 куб. м дървесина мобилните екипи към ДГС „Генерал Тошево” са съставили три акта и 10 констативни протокола по Закона за горите. 
При проверка на обекти за добив на дървесина горските стражари към ДГС „Добрич” пък са съставили два констативни протокола. 

При обход на територията на ДГС „Варна” са съставени два акта и два констативни протокола. 
След проверките, извършени през изминалата седмица, от ДГС „Търговище” отчитат осем акта, а от ДГС „Преслав” – един констативен протокол.

Със затоплянето на времето все повече любители на природата се възползват от възможността за разходка и излет в гората. От СИДП, което стопанисва държавните гори в четирите области: Варна, Добрич, Търговище и Шумен, призовават гражданите да спазват правилата за безопасност при боравене с огън и да изхвърлят отпадъците си само на регламентираните за целта места. Законът за горите предвижда глоба от 200 до 2000 лв. за изхвърляне на отпадъци и строителни материали, замърсяващи горските територии.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама