Над 3 км са изчистените речни корита за седмица в София

09:04, 23 май 17 / Общество 25 251 Шрифт:
Topnovini

Нови 3 км речни корита бяха почистени през последната седмица на територията на Столична община. Дейностите обхванаха 1250 км от река Владайска в централната градска част - от бул. Христо Ботев до пл. Сточна гара, 980 м от река Какач - от метростанция „Обеля” до бул. „Ломско шосе” и 1500 м от река Банишка в район „Витоша”, съобщиха от Столична община.

Кампанията по почистване на речни корита продължава с дейности по почистването на река Искър в район Кремиковци, река Перловска в централната градска част, река Подгумерска в район Нови Искър и 5-те отводнителни канала в с. Долни Богров.

Нови 3 обекта стартират в рамките на предстоящата седмица и това са почистванията на реките Ракита (1500 м от нея), дерето по ул. „Момин камък” в с. Пасарел, район Панчарево (100 м), река Какач - под и след мост на бул. „Ломско шосе” (150 м). Предстои и извършване на уборка на 9 броя водостоци по Южната дъга на Софийски околовръстен път.

Почистването на речните корита се инспектира лично от кмета на София Йорданка Фандъкова. Профилактиката е свързана с новата система за ранно известяване при бедствия. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама