Над 5000 лв. постъпиха във фонд „Лицата на Русе“

15:53, 22 май 17 / Общество 25 209 Шрифт:
Topnovini
5450 лева постъпиха във фонд „Лицата на Русе“ в рамките на дарителската кампания за набиране на средства за подпомагане на талантливите лица, съобщават организаторите на инициативата. 
 
Средствата са  предоставени от пет корпоративни дарители. Това са „Строително оборудване“ ООД, „Карина - Русе“ ООД,  „Сосиете Женерал Експресбанк“ АД, „Витте аутомотив България“ ЕООД, „Аспро МГ“ ЕООД.
 
Екипът на Фондация „Русе – град на свободния дух“ се обръща с благодарност към фирмите за оказаната подкрепа в благородната мисия да се предостави на можещите и знаещите шанс за развитие, зависещ изключително от техните качества и умения, трудолюбие и постоянство.
 
Припомняме, че фонд „Лицата на Русе  е създаден през 2014 г. с цел да стимулира дейността на талантливи русенци, изявяващи се в различни сфери на науката, образованието, изкуството и културата, които със своите постижения, популяризират дунавския град в национален и международен мащаб.
 
Данните за последните три години показват, че с помощта на средствата от Фонд „Лицата на Русе“ и партньорите от бизнеса,  Фондация „Русе – град на свободния дух“ е подпомогнала изявата и развитието на 240 таланти в различни сфери на обществения живот. Това са 21 лица с изявени дарби и 20 екипа. Сред тях са младите музиканти Десислава Карагьозова, Николай Димитров, Йоана Делимаркова, Тереза Тодорова, Катрин Терзич, певиците Габриела Йорданова, Мирела и Пресияна Димитрови, Ая Христова, хоровете „Свети Георги“ и „Дунавски вълни“, балет „Импулс“, метъл групата „Клеймор“. 
 
Благодарение на фонда Фондация „Русе – град на свободния дух“ подкрепя и насърчава младите хора в дунавския град, които със своите изобретения  дават своя принос в общите усилия светът да стане по-добър, по-чист и по-хубав, коментират от фондацията. Подпомогнати са студентите и преподавателите от Русенски университет „Ангел Кънчев“ в  изработването на електромобил, с който на Международното състезание „Шел еко маратон“ в Лондон през 2016 г. извоюваха 11 място,  както и русенеца Атанас Атанасов и неговия екип в разработването на първия по рода си таблет за незрящи.
 
За последните три години десетки ученици на различна възраст от Русе са получили възможност да покажат уменията си в различни сфери на науката и извоюваха престижни награди в международни състезания. 
 
През тази година до този момент финансова подкрепа чрез фонд „Лицата на Русе“ са получили:
 
- Формация за модерен балет „Мираж“ с ръководител Наталия Томова за участието им в Международния танцов фестивал „Giovani Talenti Danza 2017“, от където младите танцьори се завърнаха с първа награда в най-голямата възрастова категория, за участници над 15 години.
 
- Отборът на МГ „Баба Тонка“ за участието му в  Международния конкурс „Математика и проектиране’2017” в Москва, Русия, от където учениците извоюваха три златни медала.
 
- Певицата Габриела Йорданова за участието й в  IX - то издание на Международния фестивал "БРАВО ТУРКУ' във Финландия, от където се завърна с престижната първа награда.
 
Кампанията по набиране на средствав подкрепа на талантите на Русе продължава. Желаещите да дадат своя принос  могат да дарят средства по банкова сметка:
 
IBAN: BG37BPBI79211044468901
 
BIC: BPBI BGSF
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама