Вече функционира SMS заплащане за паркиране в Синя зона в Добрич

14:31, 22 май 17 / Общество 25 508 Шрифт:
Topnovini

Вече е активен SMS номерът за паркиране в Синя зона в Добрич, съобщиха от общинската администрация. На номер 1358 гражданите могат да изпращат своите съобщения за да платят престоя си, когато паркират в Синя зона. Таксата за час е 1 лев.

Паралелно с SMS паркирането остава в сила и традиционният начин на заплащане, който се таксува от служители на Община Добрич и е на същата цена. С новата услуга се цели подобряване на обслужването и ефективността при паркиране на моторни превозни средства.   

От Общината съобщиха, че продължава маркировката на новите зони, с които се разширява платеното паркиране в града, поставени са табелите.

Новите зони са по бул. „3 март“, в участъка от ул. „Ген. Колев“ до пешеходната пътека в близост до Музея за нова и най-нова история в градския парк, както и по бул. „Добруджа“ – от кръстовището с бул. „25 Септември“ до ул. „Отец Паисий“. Общо местата са 67, като 12 от тях са по бул. „3 март“, а останалите – по бул. „Добруджа“.

Както Topnovini.bg вече съобщи, за залавяне на нарушителите ще работи паяк, а превозните средства ще бъдат премествани на наказателен паркинг. Предстои на заседанието на Общинския съвет в на 30 март да се вземе решение за заделяне на 60 000 лева за закупуване на репатриращ автомобил, който ще вдига колите, паркирани на нерегламентирани места.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама