Пловдивските митничари задържаха 3100 л алкохол

12:09, 22 май 17 / Общество 25 192 Шрифт:
Topnovini

В складово помещение в Пловдив са открити 6906 бр. бутилки, съдържащи общо 2484 литра различни видове алкохолни напитки. Всички бутилки били облепени със стари, невалидни бандероли, различни емисии и образци, като някои от образците са използвани преди повече от 10 години. Спиртните напитки са били подредени на стелажи, сортирани по вид. В складовото помещение, освен алкохолните напитки, служителите са открили и машина за поставяне на пластмасови шпули на бутилки. По случая е образувано дознание по описа на Митница Пловдив.

При друг случай, в частен имот в с. Катуница са открити 630 литра наливен алкохол, поставен в пластмасови бутилки с вместимост  10 литра. На част от бутилките с мирис на мастика е поставен етикет, указващ вида на алкохола, останалите бутилки са били с мирис на водка и на ракия.

И двата случая на нарушение на акцизното законодателство са констатирани от отдел „Митническо разузнаване и разследване" след събиране и анализ на информация за рискови лица и обекти. Стоките са задържани в склада на митницата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама