Книгата "Моши, моши Япония" ще бъде представена в Библиотеката

11:59, 22 май 17 / Култура 25 455 Шрифт:
Topnovini

Книгата "Моши, моши, Япония" на Юлияна Антонова ще бъде представена от 18.00 часа на 25 май от 18.00 ч. в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров“. Това е    интригуващ разказ за далечната страна и със специални японски изненади за своите български почитатели, става ясно от пресъобщение от Библиотеката

„Моши, моши“ са думи, аналогични на израза „Ало, здравей“, използван като обръщение към събеседника в телефонен разговор, но в книгата те присъстват с другото свое значение – „извинете, мога ли да ви бъда полезен, мога ли да ви помогна, бих искал да съм на разположение“, значение, което изразява любов към човека срещу теб и което отваря врати и сърца. Есетата, личните откровения, закачливите коментари, вълнуващите изповеди и магичните разкази на страниците на „Моши моши, Япония“ превръщат книгата в емоционален и интригуващ дневник на японската делничност и празничност, видяна и преживяна от Юлияна Антонова – Мурата по време на нейните повече от две десетилетия живот там. Всеизвестно е, че в Япония вниманието към другия и грижата за красотата са издигнати в личен култ, че в тази страна майсторите в дома почистват след себе си със снежнобяла кърпа, че бакшишът не съществува и дори императорът се явява на проверочен изпит по шофиране.

Отвъд разказа за тези и други любопитни моменти от ежедневието на японците и общуването между тях, книгата на Юлияна Антонова представя Япония като никога досега, давайки възможност на читателя да я усети лично.

 

 

Юлияна Антонова-Мурата е завършила 91 Немска езикова гимназия „Проф. Константин Гълъбов“, след което немска филология и психология в Софийски университет „Св. Климент Охридски“; била е преподавател в Медицинския университет в София. Като дългогодишен дипломат и съпруга на японец тя има възможността да живее на различни места по света – Германия, Русия, Англия, Китай, Япония, които опознава с любопитство и описва с любов. Има дипломатически специализации в Индия и Хърватия. Сърцето й обаче завинаги остава в Япония, където и до днес живее със семейството си.


 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама