Посланикът на Швеция посети Дневния център „Св. Марина”

10:55, 22 май 17 / Общество 25 567 Шрифт:
Topnovini

Кметът на столичния район „Възраждане” Савина Савова посрещна посланикът на Швеция Н. Пр. Луизе Бертхолм и делегация от експерти от Министерство на здравето и социалните въпроси на Кралство Швеция в Дневния център за хора с ментални увреждания „Св. Марина”, съобщиха от Столична община. Посещението е част от програмата на експертен семинар за сътрудничество и обмен на добри практика при предоставяне на социални услуги на уязвими групи, в изпълнение на Работната програма за сътрудничество 2016-2017 между МТСП и МЗСВ на Кралство Швеция.

„Като кмет на район „Възраждане” и представител на местната власт,  която е най-близо до хората, се стремя заедно с екипа на районната администрация, да се грижим за социално уязвимите  групи, да предлагаме адекватни услуги, съобразени с индивидуалните потребности на всеки човек, за по-добър, качествен и достоен живот”, каза кметът на район „Възраждане” Савина Савова. „Стремим се да прилагаме  индивидуален подход към всяко дете, възрастен или човек с увреждания, защото зад всеки случай или епикриза  - стои човешка съдба”, допълни тя. 

Савова благодари на Министерството на труда и социалната политика и на Столична община за подкрепата и доверието, за добрата съвместна работа и за възможността,  в грижата за хората, да се прилагат иновативни практики и грижа за социално уязвимите групи.

Снимка: Столична община

По време на срещата беше представен проектът „Центърът за независим живот в район „Възраждане”, който се реализира по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Гергана Келифарева, ръководител на проекта и Албена Събева, ръководител на Виртуалния център на проекта  споделиха с присъстващите, че дейностите му дават възможност на 85 души да получат различни социални и здравни услуги, работа с психолог, рехабилитатори и специализирани транспортни услуги за хора с увреждания. Акцент в презентацията на проекта бяха интегрираните социални услуги, които се предоставят за подобряване качеството на живот и достъпа до социалните и здравни услуги на възрастни хора с увреждания,  за по-добра социализация и интеграция в обществото.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама