Художествената академия гостува на Столична библиотека

09:04, 22 май 17 / Култура 25 251 Шрифт:
Topnovini

В Столична библиотека, зала „София“на 23 май ще се открие изложба живопис „Просвета“ на студентите от специалност „Плакат и визуална комуникация“ от Националната художествена академия, посветена на 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

За студентите от специалност „Плакат и визуална комуникация“ 24 май е особено вълнуващ празник. Буквите за тях са извор на вдъхновение, художествени вълнения и естетическа радост, но и храм на преклонение, задължения и отговорности. Освен чрез пряката среща с нашата писменост, в дисциплините „Шрифт“ и „Плакат“ те заявяват своето уважение към азбуката и нейните създатели, към нейните хранители и преносители, към нейното минало и бъдеще, а в ателието по живопис – с проникновения взор към картината.

Изложбата „Просвета“ е онази част от духовния им свят, която студентите дължат като почит и благодарност пред Апостолите на нашата култура и онази част от тяхната душевност, която е естествената дарохранителница на нашата идентичност.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама