Европейския план за младежта представиха в Стара Загора

16:35, 20 май 17 / Политика 25 222 Шрифт:
Topnovini

Във втория Action Day млади социалисти от Стара Загора разясниха на своите съграждани какво представлява Европейския план за младежта. Активните членове на Младежкото обединение смятат Плана за изключително важен и за България, тъй като проблеми като високия процент на младежка безработица и голямото количество на деца с базови здравни и образователни нужди, са силно изявени.

Младите настояват за безплатен достъп до култура за всички младежи и осигуряване на рационално хранене, здравеопазване и грижа за всяко дете. Старозагорските минувачи по централните улици научиха подробности за четирите основни стълба – трудова заетост, образование, култура и деца.

Началото на инициативата „Act for youth” в Стара Загора бе поставено със снимка пред паметника на Св. Георги Победоносец. Стартът на кампанията "Европейски план за младежта" за България беше даден от Партията на европейските социалисти(ПЕС) преди 8 месеца, когато статистиката сочеше за повечето европейски страни, че всеки пети младеж е без работа. Една от мерките е и вдигане на границата за безработни младежи от 25 на 30 години, за да могат да се възползват от европейските пари за безработица. Кампанията е подкрепена от министър-председатели в Европа, лидери на ПЕС  и много европейски организации. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама