Общата избирателна активност на следователите към 14.00 ч. е 65,77%

14:48, 20 май 17 / Общество 25 187 Шрифт:
Topnovini

Към 14.00 ч. чрез системата за електронно гласуване през интернет правото си на глас са упражнили 233 следователи от цялата страна, като избирателната активност е 63,84 %, предаде БГНЕС. С хартиени бюлетини на място в Съдебната палата са упражнили правото си на вот 59 следователи. Общата избирателна активност е 65,77%.

На интернет страницата на ВСС, в раздел „Пресцентър” периодично през интервал от 2 часа ще бъде предоставяна информация за избирателната активност на гласувалите, както следва в: 16.00 ч. и 18.00 ч. Системата не предвижда възможност за генериране на данни относно начина на гласуване и е ограничена за достъп в интернет от мрежи, извън територията на България. Гаранциите за тайната на вота при електронното гласуване са детайлно разписани в чл. 50 - чл. 54 от Правилата. Сред тях са липса на каквато и да е информация за самоличността на избирателите, с какъв код и за кои кандидати е гласувано, достъпът до системата автоматично се блокира при пет последователни грешни опита; един избирател може да гласува само веднъж в рамките на изборния ден.

Вторият ден от Общото събрание на следователите се излъчва чрез интернет сайта на ВСС – раздел „Общо събрание на следователите за избор на член на ВСС-онлайн“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама