Приемат заявления за финансиране на проекти на НПО от бюджета на Община Добрич

13:47, 20 май 17 / Общество 25 204 Шрифт:
Topnovini

Община Добрич обяви процедура за кандидатстване по Програмата за финансиране на граждански инициативи в полза на местната общност от бюджета на общината за 2017 г.

Проектните предложения на неправителствени организации и граждански сдружения на територията на Добрич се подават чрез формуляр за кандидатстване, съгласно изискванията на Програмата, приета през април тази година.

Крайният срок за кандидатстване е 17 часа на 19 юни.

 На 31 май от 13,30 часа в Малка заседателна зала на втория етаж на Общината, ще се проведе Информационен ден за кандидатстващите организации. Всеки кандидат ще може да задава въпросите си и да получи необходимата му информация преди подаване на проектните предложения.

Според новата Програмата за финансиране на граждански инициативи в полза на местната общност от бюджета на общината за 2017 г., максималната стойност на проектните предложения е до 2 000 лева. Програматасе администрира от назначена със заповед на Кмета комисия, която се състои от председател, 4-ма представители на общинска администрация и 4-ма общински съветници.

Бенефициенти могат да бъдат неправителствени организации и граждански сдружения, регистрирани на територията на град Добрич;

Общината финансира граждански инициативи в следните приоритетни области: Социална сфера; Профилактика и промоция на здравето; Насърчаване на доброволческата дейност, междукултурно и междуетническо сътрудничество, утвърждаване на национални традиции и европейски практики; Образование; Култура; Спорт. Авансово се предоставят 70% от одобрената стойност на проекта, като това трябва да стане в петдневен срок след сключване на договора и представяне на фактура-оригинал от съответната организация. Окончателното плащане е след одобряване на отчета за изпълнение на проекта и фактура-оригинал от съответната организация.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама