50 полицаи ще бъдат командировани в област Добрич през лятото

12:45, 20 май 17 / Общество 25 310 Шрифт:
Topnovini

В област Добрич 50 полицейски служители ще бъдат командировани през лятото, съобщава Министерството на туризма. На среща във връзка със старта на туристическия сезон в Североизточна България, която се проведе във Варна, министър Николина Ангелкова е посочила, че контролните органи вече са предприели всички мерки, за да се гарантират сигурността и спокойствието на туристите и да се осигури нормалното протичане на летния сезон.

Ще се работим за намаляването на неохраняемите плажове, посочи още министърът. Съгласно заповедта от 31 март тази година на територията на област Добрич има 17 неохраняеми морски плажа. Надявам се, че до края на месеца ще бъдат подписани договорите за отдаване под наем за 3 от тях.  Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова по време на среща с представители на туристическия бранш във Варна.

Николина Ангелкова подчерта, че и това лято очакванията са за много добър сезон. Тя бе категорична, че Министерството на туризма ще  следи стриктно за  спазването на Закона за туризма.  По думите й това лято, по примера на миналия сезон, ще има мобилни групи на плажовете, които да осъществяват контрол, така че да няма неправомерни действия. По време на срещата стана ясно, че се води регистър на подадените сигнали за нарушения, на които се отговаря своевременно.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама