Богат афиш за Европейската нощ на музеите

12:04, 20 май 17 / Общество 25 256 Шрифт:
Topnovini

Поредица от инициативи организират Регионалният исторически музей и Художествената галерия в Добрич. Те са в рамките на Европейската нощ на музеите.

В дом-паметника „Й. Йовков“ от 11 ч. концерт ще изнесе детски хор „Маестро Захари Медникаров“ с диригент Адриана Димитрова.

Откриването на Нощта на музеите ще е от 17,30 часа в музея в Градския парк „Св. Георги“. Присъстващите ще се радват и на изпълнения на „Капитан Брас Бенд“ при СУ „Св. Климент Охридски“ с ръководител Борислав Капитанов.

В 18 ч . ще бъде открита гостуващата изложба на Историческия музей „Искра“ в Казанлък „С ухание на казанлъшка роза“. Там музикално-танцова програма ще изнесат изпълнители от студиото  за поп-рок певци „Сарандев“ при Общинския младежки център с вокален педагог Елена Карабельова и артцентър „Палитра“ с арт директор Иван Иванов. От 19 часа препараторът Стоян Нонев ще демонстрира скулптурна таксидермия.

С поредица от прояви Художествената галерия в Добрич с включва в Нощта на музеите на 20 май. От 10 до 18 часа ще бъде показана интерактивна инсталация по картини от постоянната експозиция. В 18 часа проф. Владимир Иванов ще открие ретроспективна изложба на Явор Цанев /1956 -2014/. Представяне на списание „Антимовски хан” -  издание за животопис и култура, по случай 20 години от създаването му ще се състои от 20 часа. От 21 часа с музикално изпълнение на акустични китари ще се представят Диян Димитров и Андрю Потър. От 18 до 19 до 24 часа може да бъде разгледана постоянната експозиция – живопис, скулптура, хартия. Организатор на проявите е  Художествената галерия с партньори Сдружение на писателите–Добрич, и фондация EAZYART.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама