Стара Загора се включва в Европейската нощ на музеите

07:30, 20 май 17 / Култура 25 270 Шрифт:
Topnovini

Поредица от културни събития – изложби, концерти, представления, прожекция на филми и др. са включени в афиша на Европейската нощ на музеите, която организира Община Стара Загора.

Те са над 20 и ще се проведат днес от 19.00 часа в залите на Художествената галерия, Регионалния исторически музей Архитектурния комплекс „Музей на религиите” , Музея „неолитни жилища“, Къщата музей „Гео Милев“ и др.

Два концерта привличат вниманието на ценителите на музиката. Вокално-камерният концерт „Kanta Napoli“ e посветен на неаполитанската канцонета, символ на музикална Италия по целия свят, изразяващ цялата палитра на човешката душевност – скърби и радости, страст, трепети и вълнения, наслада от земната и човешка красота, копнеж по родната земя…. Изпълнители са Деси Стефанова – сопран, Иван Кабамитов – баритон, на пианото е Теодосио Бевилакуа – Италия.

Концертът започва в 20.00 часа в залата на Художествена Галерия Стара Загора.

На същото място в 21.00 часа започва концертът Conscience с  оригинална музика, композирана от Георги Корназов, Армел Дюпа и Петър Салчев. Тя е с подчертано джазово импровизационен дух, но и белязана от съвременното класическо камерно звучене. Изпълнители са Георги Корназов – тромбон, Армел Дюпа /Франция/ – пиано и Петър Салчев – глас.

Три изложби ще бъдат открити още в Художествената галерия – „Цветя и художници”, „Икони от 19-ти век” и „Съвременна българска графика”.

В Регионалния исторически музий от 19.00 до 01.00 часа ще работи кът за снимки „Средновековните воини”. От 21.00 часа започва открит урок по салса, бачата и кизомба на Танцова школа „Илин и Ели” и др.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама