С екскурзия до Велико Търново приключва Международна академична седмица по програма Еразъм в Русенския университет

17:17, 19 май 17 / Общество 25 220 Шрифт:
Topnovini

Екскурзия до старата столица отбелязва края на Четвъртата международна академична седмица по програма Еразъм в Русенския университет, съобщават от учебното заведение. 

По време на 5-дневния си престой гостите имаха възможност да обменят идеи и добри практики за по-добро сътрудничество, да споделят опит и да създадат контакти помежду си. Заместник-ректорът по евроинтеграция и международно сътрудничество проф. Юлиана Попова връчи сертификати на участниците.

Освен дискусиите и презентациите, организирани в залите на Русенския университет, преподавателите и студентите са представили своите традиции и култура, показали са песни, танци и ястия, характерни за техните държави. По време на интеркултурния обяд те са демонстрирали специфични храни от седемте държави, които се включиха в Еразъм седмицата в Русенския университет. Руски пелмени, спагети по китайски, грузински бонбони и традиционно червено вино, локум, телешко с подправки и козе сирене от Армения са били сред възможностите за избор на гостите. Домакините от своя страна са представили един от десетките варианти на баницата, лозови сарми и пълнени чушки и, разбира се, са показали стъпките на традиционно народно хоро.

Четвъртата Еразъм седмица в Русенския университет бе посветена на 30-годишнината на програмата за мобилност

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама