Деца и възрастни се забавляваха на магичното шоу на крепост Туида

12:13, 19 май 17 / Общество 25 253 Шрифт:
Topnovini

Близо 1500 души посетиха късноантичната и средновековна крепост Туида в магичната вечер с Quick Hands Project. Те  представиха богата програма с фокуси с карти, рязане на вестници, завързване с въже и др. Всички номера, някои от които дори опасни, бяха поднесени с доза хумор, което накара публиката да се забавлява още повече. Най-щастливи бяха децата, които чакаха с нетърпение да бъдат повикани на сцената, за да се включат във фокусите. Предвидливо някои от тях се бяха наредили до сцената. 

Събитието беше организирано от Община Сливен и екипа на туристическия обект по случай Международния ден на музеите - 18 май.

 

Заместник-кметът Стоян Марков поздрави присъстващите. Той отбеляза, че виждайки толкова много хора, е показателно, че не напразно туристическият обект е спечелил приза "Атракция номер 1" за миналата година в България. "Искам да изкажа благодарността на екипа на Туида за упоритата работа и за това, че привлича със своята дейност туристи и граждани, които посещават обекта и усещат магията на нашата история", коментира Марков.

"Зад прекрасната вечер снощи стои една машина от много хора, пред които ние оставаме безмълвни - общинското ръководство, което винаги приема с огромно доверие идеите ни, екипите от градинари и техници, които подготвиха крепостта след тежка зима да бъде в перфектния вид, в който беше, всички медии, които с готовност ни популяризират винаги, артистите, които раздадоха душата си и разбира се най-вече публиката, която винаги е с нас. Беше една красива магия. Благодарим Ви, че направихте празника ни специален!", каза ръководителят на крепост Туида Мая Иванова. Тя сподели, че след събитието едно от децата е било толкова щастливо, че дори е  предложило да се включи в екипа на обекта.

Преди  шоуто с фокуси на Quick Hands Project, на откритата сцена беше презентирано участието на група "Трудно детство" в крепост Туида на 1 юни, от 20.30 часа. Те изпълниха едно от своите парчета.

На 20 май екипът на крепост Туида ще се включи и карнавала "Машината на времето", който се организира по случай Европейска нощ на музеите.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама