Започва картинг шампионатът на Русенския университет

07:16, 19 май 17 / Общество 25 216 Шрифт:
Topnovini

Днес и утре, 19 и 20 май ще се проведе традиционният картинг шампионат на Русенския университет RUcart 2017 на картинг писта Русе - Pist Kart Extreme, полигона на ДЗС. Новото тази година е, че в надпреварата могат да се включат и ученици от последните класове в гимназиите, съобщават от РУ "Ангел Кънчев". Най- добрите сред тях ще получат сертификат, който им дава предимство за записване в избрана специалност в Русенския университет.

В първия ден на състезанието, 19 май, от 15 часа ще бъдат квалификациите за място, а същинската надпревара започва в събота. Официалното откриване ще бъде в  10 часа от ректора на Русенския университет проф. Велизара Пенчева и председателя на Общото събрание и председател на Общинския съвет в Русе чл.-кор. проф. Христо Белоев. След приветствията от гостите започват финалните серии, които ще определят първенците в съответните категории.

Необходимо е участниците да бъдат с дрехи, които покриват изцяло краката и ръцете им. Организаторите са осигурили специалната екипировка за всеки от тях, както и състезателните автомобили. 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама