Античен фестивал пресъздава живота в Марцианопол

16:41, 18 май 17 / Общество 25 455 Шрифт:
Topnovini

Завладяването на Тракия от Рим, боеве между римляни и варвари, гладиаторски битки и пазар на роби ще бъдат пресъздадени в рамките на античния фестивал „Марцианопол – животът в древния град“, организиран от Община Девня и Музея на мозайките. Той ще се проведе на 3 и 4 юни на територията на амфитеатъра в кв. „Река Девня“, където са руините на Марцианопол.

В зрелищното събитие ще се включат близо 100 участници от София, Пловдив, Ямбол и Констанца. Ще бъдат демонстрирани римска и варварска екипировка, стрелба с метателни машини, древни обичаи, римска кухня, антична мода и танци. Зрителите ще станат свидетели на легионерска клетва, на молитва за здравето на императора, на римски процес, ще наблюдават пазар на роби.

В двата фестивални дни ще работи занаятчийски пазар, където атракции ще бъдат римска кухня, грънчарство, монетосечене и ще могат да се закупят реплики на римски амулети, доспехи и сувенири.

Официалното откриване е на 3 юни, събота, когато участващите във фестивала групи ще бъдат представени и ще направят шествие от сградата на общината до Амфитеатъра.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама