Трима участници в концесията за летище Пловдив

15:01, 18 май 17 / Общество 25 237 Шрифт:
Topnovini

В присъствието на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски днес бяха отворени получените оферти за участие в откритата процедура за предоставяне на концесия за услуга на „Гражданско летище за обществено ползване Пловдив”.

Участниците, по ред на подаване на офертите, са ДЗЗД „Силк роуд Пловдив Еърпорт“q  „Консорциум Летище Пловдив“, Обединение (Консорциум) между ХАЙНАН и ПЛОВДИВ ЕЪРПОРТ ИНВЕСТ. Припомняме, че в понеделник на извънредна сесия С пълно единодушие от 48 гласа „За“ Общинският съвет на Пловдив прие да подкрепи „Консорциум Летище Пловдив“ за участието им в открита процедура.

Чрез отдаването на концесия на летище Пловдив се цели да бъде привлечен финансово стабилен инвеститор с опит в управлението, експлоатацията и развитието на летища. По този начин ще бъде гарантирано бъдещето развитие на аеропорта. Концесията ще спомогне за подобряване на съществуващата летищна инфраструктура, достигане на заложените международни стандарти и категории, генериране на трафик и развитие на търговските дейности в региона.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама