Стартира приемът в Дневния център за деца с увреждания

10:13, 18 май 17 / Общество 25 274 Шрифт:
Topnovini

Дневният център за деца с увреждания от 0 до 7 г. към Дома за медико-социални грижи за деца във Варна разширява дейността си и разкрива нова група. Родителите, желаещи да запишат децата си, следва да подадат заявление до директора му на адрес: Варна, кв. „Виница“, ул. „Овеч“ №2, съобщиха от центъра.

Дневният център е предназначен за деца от 0-7 години с увреждания на опорно-двигателния апарат от периферен или централен произход, с или без психични затруднения. Той предлага безплатна алтернативна дневна грижа в рамките на работната седмица. Осигурен е безплатен транспорт от и до дома на всяко дете.

За децата в Дневния център се грижи висококвалифициран мултидисциплинарен екип от специалисти. Той включва педиатър, медицинска сестра, кинезитерапевт, рехабилитатор, ерготерапевт, логопед, психолог, монтесори терапевт, специален педагог и социални работници. Съобразно индивидуалните потребности и възможности се предоставя комплекс от диагностични, лечебни, рехабилитационни, психотерапевтични, логопедични и социални услуги. Образователните планове също са индивидуални. Всяко дете получава специална образователна подкрепа според нуждите си.

В дългосрочен аспект целта е децата със специфични потребности да се социализират и по възможност да се интегрират успешно в масови детски градини и училища.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама