Спектакъл „Prêt-à-porter - Готово за носене“ в Русе

07:06, 18 май 17 / Общество 25 266 Шрифт:
Topnovini

Спектакъл  „Prêt-à-porter  - Готово за носене“   събира в пъстро дефиле предучилищните групи от 6 детски градини, родители и учители днес, 18 май, в изпълнение на дейност „Училище по взаимност“ по проект на Община Русе „Богатството на различията – приобщаващо образование за интелигентен растеж“, по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж 2014-2020“. 

В авангарден спектакъл „Prêt-à-porter - Готово за носене“ ще участват днес от 17:30 часа децата от предучилищните групи в ДГ„Детелина“, ДГ„Зора“, ДГ„Снежанка“, ДГ„Звездица”, ДГ„Русалка“, ДГ„Незабравка“, техните родители и педагози в изпълнение на дейност „Училище по взаимност“ в проект на Община Русе „Богатството на различията – приобщаващо образование за интелигентен растеж“, по ОП„НОИР“. Събитието е ретроспективен фокус към облеклото в различни култури и общности и е организирано като дебют на млади етно-дизайнери, съобщават още от пресцентъра на общината.

На подиума на „Prêt-à-porter - Готово за носене“, който ще бъде изграден на площада пред Община Русе, ще дефилират двойки-модели дете и родител. Всяка детска градина ще се представи като модна къща със собствена колекция и творчески екип, в който децата  са в роли на главен дизайнер с помощници, модели (деца+родители), PR, коафьори, фотографи, макияж-мейкър, backstage-мениджър, технически асистенти и фен-група в публиката. 

Дефилето ще представи национални носии на различни етноси, работно облекло за различни професии, спортни екипи, официални облекла, авангардна мода, аксесоари и прически. Гост- участници в спектакъла са децата от ДГ „Червената шапчица“, които са приятели на проекта и на своите връстници от предучилищните групи на шестте детски градини.

Дейността „Училище по взаимност“ приобщава деца и родители от различни социални групи да сближават своите интереси и дава възможност за съвместни празници и инициативи. С разкриването на семплия израз „Prêt-à-porter“ в „Готово за носене“ деца и родители получават практичен аспект за разбиране на облеклото и прилагане на модата, децата осъзнават смисъла на екипността, важната роля на всеки един, формират човешки взаимоотношения, възпитават естетически вкус и възприятия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама