Министър Нанков направи първа копка на нов корпус на УНСС

17:39, 17 май 17 / Общество 25 278 Шрифт:
Topnovini

На празника на Университета за национално и световно стопанство даваме начало на изпълнението на един от най-смислените проекти по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г. Малко над 40 млн. лв. са средствата от нея, с които ще бъдат подкрепени висшите учебни заведения в страната, като проектът на УНСС е най-големият. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков по време на церемонията, на която беше направена първа копка на строителството на нов корпус на едно от най-старите висши училища у нас, съобщи пресцентърът на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Церемонията е част от програмата, с която се отбелязва 97-та годишнина на университета. Министърът на регионалното развитие подчерта в изказването си , че проектът ще даде възможност на настоящите и бъдещите студенти да обитават и да използват една по-модерна учебна среда. Нанков се обърна към строителите с пожелание за успешна, качествена и изпълнена в срок работа и призова академичния състав и възпитаниците на университета към търпение в процеса на изпълнение на строителството.

Министър Нанков изрази убедеността си, че след реализацията на проекта, който ще продължи малко повече от 2 години, ще бъде построена най-модерната част на Университета за национално и световно стопанство.Изграждането на нов корпус към висшето учебно заведение е един от най-мащабните проекти за обновяване на образователната инфраструктура, който ще се реализира със средства по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020.

Общата стойност на инвестицията е над 11,7 млн. лева, от които приблизително 4,5 млн. лв. са безвъзмездна финансова помощ от програмата. С тези средства ще се подобри материално-техническата база на един от най-авторитетните икономически университети в България.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама