Медицинският университет в Плевен ще връчи приза "Най-изявен студент 2017"

10:57, 17 май 17 / Общество 25 239 Шрифт:
Topnovini

Академичното ръководство на Медицинския университет в Плевен  ще връчи наградата „Най-изявен студент 2017” за постигнати високи резултати в учебната и научната работа, съобщи пресцентърът на висшето училище. На официалната церемония на 22 май в зала "Магнум" на Втора клинична база ще бъде връчен и приза „Аз владея български език“ на чуждестранен студент, най-бързо усвоил българския.

Събитието е посветено на 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Събитието ще протече със специалното участие на детска вокална група „Арлекино“ към читалище „Съгласие 1869“ с ръководител Виолета Боянова.

Празникът включва художествени и музикални изяви на български и чуждестранни студенти на Медицинския университет: Звездина Горанова – 5 курс, медицина; Гена Стойкова, 4 курс, медицина; Никълас Шепърд, 3 курс, медицина; Катрин Шертенлайб, 3 курс, медицина, и Мачи Мори, 3 курс, медицина. Водещи на събитието ще са: Мария-Теодора Христова, 2 курс, медицина, и Мохамед Свамад, 6 курс, медицина.

От 15.30 ч в зала „Амброаз Паре“ на Телекомуникационния ендоскопски център празникът ще продължи със среща-разговор на немскоговорящата общност от студенти и преподаватели на МУ-Плевен с официален гост от Посолството на Федерална Република Германия в София г-н Йорг Шенк, ръководител на Отдел „Наука“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама